Terapia cu apă

Vă prezint o terapie foarte simplă care, conform unor studii medicale făcute de o societate medicală din Japonia, este extrem de eficientă în tratarea unei serie de tulburări.

Procedeul este extrem de simplu. Dimineaţa la sculare, chiar înainte de a vă spăla pe dinţi, beţi patru pahare (de 160 ml fiecare) de apă. După aceea vă puteţi spăla pe dinţi dar este interzis să beţi sau să mâncaţi ceva timp de 45 de minute.

După 45 de minute vă puteţi lua micul dejun. După micul dejun, aşteptaţi încă 2 ore înainte a mânca sau bea altceva. Asta e tot!

Pentru cei în vârstă sau bolnavi poate fi dificil să bea 4 pahare de apă. Totuşi, ar trebui să bea apa în cantităţi mai mici până când ajung la cele 4 pahare zilnic.

Conform japonezilor această procedură, urmată o perioadă corespunzătoare de timp, poate ameliora (şi chiar rezolva) o serie de probleme medicale, după cum urmează:

Cancer – 180 zile

Hipertensiune – 30 zile

TB – 90 zile

Diabet – 30 zile

Gastrită – 10 zile

Constipaţie – 10 zile

Artrită – urmaţi tratamentul numai trei zile în prima săptămână, după care continuaţi-l zilnic.

Pentru a avea succes procedura trebuie respectată cu stricteţe. Mă refer mai ales la respectarea intervalului de 45 de minute până la luarea micului dejun şi a perioadei de 2 ore de după acesta.

De asemenea trebuie să fiţi atenţi la calitatea apei pe care o folosiţi pentru procedură.

Există şi o variantă puţin mai dură a acestei terapii provenită din Ayurveda şi care se pare este cea originală. Ea cere să se bea 1,5 litri de apă (5-6 pahare de 250-300 ml) dimineaţa imediat după ce v-aţi sculat.

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *